Zuidoost Azië DMC Specialist Khiri Travel

Khiri Travel stelt zich graag voor aan de Nederlandstalige reismarkt. De organisatie staat onder touroperators in Nederland en België bekend als dé toonaangevende inkomende tour operator voor Thailand, Myanmar, Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam, Sri Lanka en de Malediven.

what to do at Sri Lanka - beach fisherman

Oprichting Khiri Travel

De oprichter Willem Niemeijer begon Khiri Travel in 1993 in een kleine achterkamer in Bangkok. Ontstaan vanuit een passie om te ontdekken en met volledige toewijding aan vooral authentieke en bijzondere reiservaringen binnen de regio. Een gevoel dat het dat bedrijf vooruit heeft gebracht binnen de reisindustrie. De organisatie telt inmiddels 16 kantoren met een toegewijd en gepassioneerd team binnen Zuidoost Azië.

Op zoek naar authenticiteit

Een van Khiri’s belangrijkste uitgangspunten is het geloof in authenticiteit. Het in contact brengen van reizigers met de locale inwoners en ver van het massatoerisme verwijderd blijven. Natuurlijk ontkomt ook Khiri Travel niet aan het aanbieden van bekende toeristische hoogtepunten binnen de programma’s. Maar dan wel vaak met een ‘twist’ waarbij de bezoeker op een andere manier kennismaakt met de achtergrond en context van de locatie. Khiri Travel kent bijvoorbeeld net dat schaduwrijke picknick plekje onderweg naar de top van de Sigiriya rots in Sri Lanka…

Duurzaam toerisme

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Khiri. De organisatie heeft in 2013 de erkenning ‘Sustainable Tourism Program’ ontvangen omdat er al na twee maanden voldaan was aan maarliefst ‘’20 groene criteria’’ en werkt momenteel toe naar Travelife certificering. Khiri Reach – de onafhankelijke liefdadigheidsorganisatie van Khiri Travel – steunt tien landelijke projecten in Zuidoost Azië. De organisatie begeleidt verschillende toeristische projecten van Flores in Indonesië tot meer afgelegen locaties in Cambodja. Op cultureel gebied is Khiri actief in het behouden van lokale tradities door bijvoorbeeld reizigers naar de dorpjes te brengen, zodat dorpelingen niet naar de grote stad hoeven te trekken voor inkomen. Naast culturele ontdekkingen weet Khiri Travel de mooiste stranden te vinden. De organisatie heeft bijvoorbeeld een kantoor in Phuket, en is actief in het promoten van de witte zandstranden van Ngapali in Myanmar en de Zuidelijke Riviera in Cambodja. Het team van Khiri Travel in Indonesië kan de mooie eilanden van Nusa Tengarra dromen.

Prijswinnaar

Vernieuwing, diversiteit en verantwoord reizen heeft Khiri Travel al een aantal prijzen opgeleverd waaronder de “Best Tourism Company’’ tijdens de 16e editie van het NTCC (Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel) Business Gala afgelopen jaar. De organisatie heeft in 2014 de PATA Grand Award gewonnen voor haar Banteay Chhmar Tented Camp, een glamping ervaring op ongeveer 3 uur rijden vanaf Siem Reap in Cambodja.

Reisbeurzen & events

Dit jaar is Khiri Travel te vinden tijdens een aantal B2B reisindustrie beurzen. Van 15-17 april staat de reisorganisatie op de WTM Africa in Kaapstad. Het bedrijf, vertegenwoordigd door Jack Bartholomew (Regional Director Indochina) en Herman Hoven (Branch Manager Yogyakarta) zijn te vinden in stand D27.

In september is Khiri Travel op de PATA Travel Mart in Bangalore, India en in november kunt u de dmc treffen tijdens WTM Londen. Hier zullen de Nederlandse Willem Niemeijer, Edwin Briels en André van der Marck de reisorganisatie vertegenwoordigen.

Grid - things to do when you travel to South Each Asia

Tijdens deze beurzen kunnen de Khiri vertegenwoordigers alle ins en outs vertellen over de laatste updates uit Zuidoost Azië zoals duurzaamheidscertificering voor tour operators en initiatieven als:

  • Kayaken in Myanmar nabij de grens met Thailand
  • Glamping in Cambodja
  • Klimaatneutraal reizen in Sri Lanka
  • Reisleider training
  • Het verminderen van plastic afval binnen het toerisme
  • En nog veel meer innovatie op het gebied van duurzaam toerisme

De Zuidoost Azie dmc ontmoet tijdens deze events graag reisprofessionals en media.

Voor meer informatie neemt u contact op met Khiri Group marketing manager Els van Veelen via het onderstaande formulier.